Ridgrupper för vuxna

Home/Aktuellt/Ridgrupper för vuxna
Gå tillbaka!

Ridgrupper för vuxna

På Stall Falisa tror vi att alla kan finna glädje på hästryggen – oberoende av tidigare erfarenheter.

Ridundervisningen utgår från känslan av lekfullt samarbete. När vi kommunicerar med hästarna använder oss av vår kropp, vår fantasi och våra känslor. Fokus ligger på trygghet och glädje hos både häst och ryttare. 

Ridgrupperna är öppna för både vuxna och tonåringar, som vill rida regelbundet och fördjupa sina färdigheter som ryttare och hästmänniskor. Ridgrupperna rider varannan gång på ridplanen och varannan gång i den omgivande naturen. Vi hämtar och gör i ordning hästarna tillsammans.

Om du är nybörjare, eller om du haft ett längre uppehåll i ridningen, rekommenderar vi att du inledningsvis bokar en privatlektion. Därefter hittar vi en lämplig grupp för dig.

Vi tar det lugnt – ridgruppen är en grupp där vi skyndar långsamt, och där även arbete från marken ingår. Gruppen lämpar sig för dig som gärna fokuserar på basfärdigheterna balans, följsamhet, andning och avslappning på hästryggen.
I torsdagsridgruppen lär vi känna hästens rörelser i alla gångarter, och fördjupar oss i bl.a. takt, tempo och rakriktning. Även denna grupp rider varannan gång i naturen.
Tisdagsridgruppen undervisas av Sonja Loo under jämna veckor. Sonja är pedagog och massör, och utbildar ryttare och hästar inom akademisk ridkonst. Undervisningen har som huvudsyfte att hjälpa hästen att röra sig så bra som möjligt. Den här gruppen lämpar sig till dig som har riderfarenhet från tidigare, men som är sugen på att lära dig ett mjukt och logiskt ridsätt.

Undervisningen sker med högst fyra ryttare på ridplanen samtidigt. Det gör det enklare att anpassa aktiviteterna enligt deltagarnas nivå. Ryttarna får en hjälpande hand med att göra i ordning sina hästar, både före och efter ridpasset.

Ridgrupperna startar vecka 3 och pågår till v. 18 (med uppehål veckorna 8 och 9).  Du förbinder dig dock till enbart 6 gånger i taget. Priset är 215€ (inkl moms) för ett 6 gångers ”ridkort”. Vid den femte gången meddelar du om du önskar sluta eller köpa ett nytt kort.

Vi tar det lugnt – ridgruppen – onsdagar kl. 18:30-20:15
Torsdagsridgrupp – torsdagar kl. 16:45-18:15
Tisdagsridgrupp – tisdagar kl. 18:30-20:15

Vi träffas på stallgården vid angivet klockslag. Kommer du tidigare får du gärna vänta utanför stallet.

Anmälan sker via denna anmälningsblankett