Ridgrupper för vuxna hösten 2021

Home/Aktuellt/Ridgrupper för vuxna hösten 2021
Gå tillbaka!

Ridgrupper för vuxna hösten 2021

Vi tror att alla kan finna glädje på hästryggen – oberoende av tidigare erfarenheter.

Ridundervisningen vid Stall Falisa utgår från känslan av lekfullt samarbete. När vi kommunicerar med hästarna använder vi oss av vår kropp, vår fantasi och våra känslor. Fokus ligger på trygghet och glädje hos både häst och ryttare.

Ridgrupperna är öppna för både vuxna och tonåringar, som vill rida regelbundet och fördjupa sina färdigheter som ryttare och hästmänniskor. Ridgrupperna rider varannan gång på ridplanen och varannan gång i den omgivande naturen. Vi hämtar och gör i ordning hästarna tillsammans.

Om du är nybörjare, eller om du haft ett längre uppehåll i ridningen, rekommenderar vi att du inledningsvis bokar en privatlektion. Därefter hittar vi en lämplig grupp för dig.

Ridgrupp 1
Ridgruppen är en grupp där vi skyndar långsamt, och där även arbete från marken ingår. Gruppen lämpar sig för dig som gärna fokuserar på basfärdigheterna balans, följsamhet, andning och avslappning på hästryggen. Varannan vecka rider gruppen på ridplanen och varannan gång i naturen.

Ridgrupp 2 -3
I dessa grupper lär vi känna hästens rörelser i alla gångarter, och fördjupar oss i ryttarens sits och hjälpgivning. Även dessa grupper rider varannan gång i naturen.

Ridgrupp 4
Undervisningen i denna grupp har som huvudsyfte att hjälpa hästen att röra sig så bra som möjligt. Den här gruppen lämpar sig till dig som har riderfarenhet från tidigare, men som är sugen på att lära dig ett mjukt och logiskt ridsätt utan våld och hårda tag. Terrängridningen varannan vecka sker självständigt.

Undervisningen sker med högst fyra ryttare på ridplanen samtidigt. Det gör det enkelt att anpassa aktiviteterna enligt deltagarnas nivå. Ryttarna får en hjälpande hand med att göra i ordning sina hästar, både före och efter ridpasset.

Ridgrupperna pågår från vecka 35-48.  Du förbinder dig dock till enbart 6 gånger i taget. Priset är 215€ (inkl moms) för ett 6 gångers ”ridkort”. Vid den femte gången meddelar du om du önskar sluta eller köpa ett nytt kort.

Ridgrupp 1 – tisdagar kl. 17:00-18:30   (jämna veckor på ridplanen, udda veckor i terräng)
Ridgrupp 2 – tisdagar kl. 19:00-20:45   (jämna veckor på ridplanen, träff 18:30, udda veckor i terräng, träff 19:00)
Ridgrupp 3 – torsdagar kl. 17:00-18:30   (udda veckor på ridplanen, jämna veckor i terräng)
Ridgrupp 4 – torsdagar kl. 19:00-20:30   (udda veckor på ridplanen, jämna veckor i terräng)

Vi träffas på stallgården vid angivet klockslag. Kommer du tidigare får du gärna vänta utanför stallet.

Anmälan sker via denna anmälningsblankett

Hör gärna av dig om du har några frågor!