Loading...

Gýmir frá Björklund

Islanninhevonen, ruuna, syntynyt v. 2006 Mustasaaressa, Suomessa.

Gýmir on lauman ystaväsielu, jolla harvoin on kiire mihinkään. Hänella on vastuu katsoa, ettei ketään jätetä yksin lauman ulkopuolelle.

Gýmir on oikea tähti, joka osaa vaikka mitä ja mielellään näyttää taoitojaan, kunhan ihminen osaa pyytää oikealla tavalla.
Fantastisena persoonana hän opettaa meille ihmiselle miten elämästä nautitaan. Oikea itseoivalluksien mestari.

Lanzera

Lanzera on tamma rodultaan PRE (Pura Rasa Española),  syntynyt v. 2007 Espanjassa.

Lanzera voi olla hieman ujo ihmisten parissa, mutta kertakaikkiaan erittäin kiltti ja hyvää tarkoittava. Hevoslaumassa Lanzera näyttää selkesästi kenestä pitää eniten.

Ratsastajalle Lanzera näyttää pyydettäessä kauniit laukannostot, avo- ja sulkutaivutukset, ym.

Ruska

Ruskan oikea nimi on Lóa frá Nevala. Hän on islanninhevostamma, syntynyt Suomessa vuonna 2013.

Ruska muutti meille elokuussa 2017. Hän on nuori ja hauska tyttönen, joka tietää mitä haluaa, ja jonka maailma on täynnnä mahdollisuuksia. Ruska pitää työnteosta – hänen työnsä on tällä hetkellä jumppaaminen maasta käsin – ja tarvitseekin vielä paljon kehotyötä vahvistuakseen.

Ruska opettaa meille ihmisille leikkimielisyyttä ja huumoria, eikä elämä hänen seurassaan koskaan ole pitkästyttävää. Eläinlaumassa hän näyttää ettei koolla tai iällä ole merkitystä, tämä nuori tamma näyttää halutessaan missä kaappi seisoo.

Isa

Vuonohevostamma, syntynyt Suomessa vuonna 2001. Isan oikea nimi on Tornerose Foss (Tornerose on prinsessa Ruususen norjalainen nimi).

Isa haettiin kasvattajalta lokakuussa 2017.

Isa on järkevä tamma, nuoresta iästään huolimatta. Hän on energinen ja pitää työnteosta,  oli työ sitten ratsuna tai kärryhevosena toimiminen.

Nuorikkona tämä hevonen muistuttaa meitä ihmisiä siitä, kuinka tärkeää on asettaa rajoja selkeällä mutta ystävällisellä tavalla.

Mumrik

Pohjoisruotsin työhevonen, ruuna, syntynyt v. 2003 Ruotsissa.

Mumrik herättää usein meissä ihmisisssä kunnioitusta ulkonäöllään, rahallisuudellaan ja voimallaan. Tällä hevosella on lihasvoiman lisäksi myös henkistä voimavaraa, ja laumassa hän on “kuningas”. Mumrik opettaa meille itsentuntemuksen lisäksi käänteistä psykologiaa, kekseliäisyyttä ja oikealla hetkellä tapahtuvaa palkitsemista.

Effie  (Euphoria RT)

Risteyshevostamma, syntynyt Ruotsissa v 2012.

Effie on tilan isoin hevonen, ja aivan varmasti myös uteliain. Effie taitaa jumppaliikkeet sekä vapaatyöskentelyssä että groundworkissa, ja opettelee nyt ratsuna olemista.

Effie on äärisosiaali tyyppi, ja opettaa meitä kuinka lähestyä uusia tuttavuuksia. Sanoja ei tarvita, kunhan kiinnostus toista kohtaan on aitoa.

Norrgårdens Ior

Aasiruuna syntynyt 2014 Ruotsissa.

Ior on karvakorvistamme nuorin ja pitkäkorvaisin. Hän omaa suuren persoonallisuuden, pienestä koostaan huolimatta, ja tietää hyvin tarkkaan mitä haluaa ja mitä EI halua.

Ior tulee hyvin toimeen sekä hevosten että ihmisten kanssa, kun taas koirat ja kissat usein pelkäävät aasin suoraa katsetta. Hän on utelias, sosiaalinen ja peloton, ja muistuttaa meitä ihmisiä kuinka tärkeää on seurata sisäistä ääntään.

Emil & Elsa

keltaiset kissasisarukset ovat syntyneet elokuussa 2011. Emil löytyy usein tallin ympäristöstä, ja hän hoitaa myös usein asiakkaitamme. Elsa sen sijaan on hyvinkin ujo ja arka, ja viihtyy parhaiten tilan päärakennuksessa.

Tallikanit

Tallikaneja saa hoitaa ja ruokkia “tallin odotushuoneessa”, eli tallin pihalla.

Musta kani Engla juoksee vapaana pihassa huhtikuusta 2018 lähtien, ja Håkan asustelee häkissään.

In memoriam: Norrgårdens Glitre

Norjan vuonohevonen, rakas ruunalapsienkelimme, eli 2013-2016.