Loading...

Gýmir frá Björklund

Islanninhevonen, ruuna, syntynyt v. 2006 Mustasaaressa, Suomessa.

Gýmir on lauman ystaväsielu, jolla harvoin on kiire mihinkään. Hänella on vastuu katsoa, ettei ketään jätetä yksin lauman ulkopuolelle.

Gýmir on oikea tähti, joka osaa vaikka mitä ja mielellään näyttää taoitojaan, kunhan ihminen osaa pyytää oikealla tavalla.
Fantastisena persoonana hän opettaa meille ihmiselle miten elämästä nautitaan. Oikea itseoivalluksien mestari.

Lanzera

Lanzera on tamma rodultaan PRE (Pura Rasa Española),  syntynyt v. 2007 Espanjassa.

Lanzera voi olla hieman ujo ihmisten parissa, mutta kertakaikkiaan erittäin kiltti ja hyvää tarkoittava. Hevoslaumassa Lanzera näyttää selkesästi kenestä pitää eniten.

Ratsastajalle Lanzera näyttää pyydettäessä kauniit laukannostot, avo- ja sulkutaivutukset, ym.

Isa

Vuonohevostamma, syntynyt Suomessa vuonna 2001. Isan oikea nimi on Tornerose Foss (Tornerose on prinsessa Ruususen norjalainen nimi).

Isa haettiin kasvattajalta lokakuussa 2017.

Isa on järkevä tamma, nuoresta iästään huolimatta. Hän on energinen ja pitää työnteosta,  oli työ sitten ratsuna tai kärryhevosena toimiminen.

Nuorikkona tämä hevonen muistuttaa meitä ihmisiä siitä, kuinka tärkeää on asettaa rajoja selkeällä mutta ystävällisellä tavalla.

Mumrik

Pohjoisruotsin työhevonen, ruuna, syntynyt v. 2003 Ruotsissa.

Mumrik herättää usein meissä ihmisisssä kunnioitusta ulkonäöllään, rahallisuudellaan ja voimallaan. Tällä hevosella on lihasvoiman lisäksi myös henkistä voimavaraa, ja laumassa hän on “kuningas”. Mumrik opettaa meille itsentuntemuksen lisäksi käänteistä psykologiaa, kekseliäisyyttä ja oikealla hetkellä tapahtuvaa palkitsemista.

Krumelur

Krumelur on pohjoisruotsin kylmäverinen, ruuna syntynyt vuonna 2013. Krumelur on koulutuksessa, mutta tekee silloin tällöin töitä talutusratsuna.

Norrgårdens Ior

Aasiruuna syntynyt 2014 Ruotsissa.

Ior on karvakorvistamme nuorin ja pitkäkorvaisin. Hän omaa suuren persoonallisuuden, pienestä koostaan huolimatta, ja tietää hyvin tarkkaan mitä haluaa ja mitä EI halua.

Ior tulee hyvin toimeen sekä hevosten että ihmisten kanssa, kun taas koirat ja kissat usein pelkäävät aasin suoraa katsetta. Hän on utelias, sosiaalinen ja peloton, ja muistuttaa meitä ihmisiä kuinka tärkeää on seurata sisäistä ääntään.

Emil

keltainen Emil ovat syntynyt elokuussa 2011. Emil löytyy usein tallin ympäristöstä, ja hän hoitaa myös usein asiakkaitamme.

Tallikanit

Tallikaneja saa hoitaa ja ruokkia “tallin odotushuoneessa”, eli tallin pihalla.

Musta kani Engla juoksee vapaana pihassa huhtikuusta 2018 lähtien, ja Håkan asustelee häkissään.

In memoriam: Norrgårdens Glitre

Norjan vuonohevonen, rakas ruunalapsienkelimme, eli 2013-2016.