Loading...

Hovverkning

Vi hjälper din häst att få en sådan hov som naturen har gett den. En symmetrisk hov med raka och starka hovväggar. En frisk stråle och symmetrisk och stark lamellrand.

Vid behov verkas tåns längd och trakternas höjd justeras och balanseras. Hästens vikt fördelas mellan hovväggen, strålen och sulan. Precis så som naturen tänkt det.

Funderar du på att sko av din häst? Vi hjälper er genom hela processen. Ta kontakt så planerar vi så att övergången blir så smidig som möjligt för både din häst och dig.

Sjukverkning

Misstänker du att din häst har fång? Ge inget mer åt hästen att äta, påbörja nedkylning av hovarna och ring oss för vidare instruktioner (24/7). Vi har hjälpt många fånghästar och vet vad som behöver göras.

Har din häst haft fång, så behöver den eftervård. Hovbensrotation läker aldrig av sig själv, trots att hästen blivit smärtfri, utan kräver korrekt verkning.

Vi tar hand om allt hovrelaterat. Hovbölder, osymmetriska hovar, hålväggar, strålröta etc.

Vi hjälper din häst oberoende av hur hovarna ser ut. Inget är för smått eller för stort!

Konsultation

Är du intresserad av att lära dig mer om din hästs hovar? Vill du veta hur de fungerar och är intresserad av att också kunna raspa lite själv, mellan verkningarna?

Vi erbjuder coaching till våra kunder och lär och visar vad du kan göra och på vilket sätt, och framförallt varför.

Boots

Även en frisk barfotahov kan behöva tilläggsskydd under vissa perioder. T.ex. under glashalka behövs tilläggsfäste, och vid arbete på grusvägar sommartid kan boots behövas för ett avslappnat steg.

Vi säljer boots av flera olika märken, modeller och storlekar, och kan ge praktiska skötselråd vid utprovning. Vi utför mätning av hovarna och prövar ut de boots som passar din häst. I samband med verkning är bootsutprovningen kostnadsfri.