Loading...

Terrängridning

Våra hästar gör sig bäst i terräng!

Hos oss kan du rida ut i naturen på trygga och harmoniska hästar.

Vi erbjuder allt från avkopplande och rekreativ promenad i skritt och tölt till tre timmar långa vandringsturer i alla gångarter.

 Den röda tråden i all vår verksamhet är ”hästen som vän”

Ridglädje

Vi tror alla kan finna glädje på hästryggen, oberoende av tidigare erfarenheter.

Ridningen vid Stall Falisa baserar sig på en fungerande kommunikation mellan häst och ryttare med betoning på ömsesidig växelverkan. Undervisningen sker med högst tre ryttare samtidigt, och därför är det lätt att anpassa innehållet enligt kursdeltagarnas nivå. Om du funderar på att börja rida, eller om det är länge sedan du ridit, rekommenderar vi att du bokar en privat tid så skräddarsyr vi undervisningen utgående från dina behov.

Frihetsdressyr

Vill du lära dig förfina förhållandet till hästen, och bygga kommunikationen på kärlek och ömsesidigt förtroende?
Kanske har också du insett att markarbete kan vara något mer än longering med inspänningstyglar?

Frihetsdressyren bygger på avslappning, glädje och en vilja att förstå varandra. Vägen till att fullständigt kommunicera med hästen utan utrustning börjar med arbete och lekfulla övningar från marken. Vi stärker hästens självförtroende, lär den respektera våra gränser, visar att vi älskar den, samtidigt som vi lär känna oss själva och att bli tydliga och trygga i vårt eget kroppsspråk.

 

Aktuellt

Vårt mål är att öka medvetenheten om samspelet mellan häst och människa. Därför ordnar vi olika kurser och temadagar för alla hästintresserade – med eller utan häst.

För barn har vi stalldagar, ridläger och ponnyklubb.

Vuxna kan boka in en tid för terrängridning, en lektion i ridglädje, frihetsdressyr, eller varför inte beridet bågskytte?

Läs mera!